Programok / Kiállítások, vásárok

Település:
Pest megye, Tököl

Kategória:
Kiállítások, vásárok


Rádió- és Televíziómúzeum


Diósd, Géza fejedelem utca vége +36 20 971 7827 info@postamuzeum.hu

1995. december 1-jén, a magyar rádió-műsorszórás megindulásának 70. évfordulóján nyílt meg a múzeum, a rádióállomás egykori adótermében és a csatlakozó kisebb helyiségekben. A magyar rádiózás és telvíziózás történetét a stúdiók, az adók és a vevőberendezések fejlődésének bemutatásán keresztül ismerhetjük meg. A terem galériáján hangrögzítő berendezések, kábelek, szigetelők, valamint a mennyezetig felmagasodó polcokon kiállított vevőberendezések katalógusa található. A csatlakozó folyóson a katonai hírközlés és a rádióamatőrök emlékei sorakoznak.

Két teremben Dr. Békésy György Nobel-díjas fizikus, akadémikus, postamérnök hawaii egyetemről hazatért kísérleti berendezései találtak otthonra, mellettük a magyar rádió muzeális berendezéseivel egy stúdiót és egy technikai szobát találunk. A múzeum kertjében a magyar műsorszórás jeles személyiségeinek emlékoszlopait és a műsorszórás "nagy tárgyait", antennákat, talpszigetelőket, fényszórókat láthatunk.

A kert kilátóteraszáról megszemlélhetjük a látóhatár peremén a Duna ezüstös csíkja mögött zöldellő Csepel szigetéről, a magyar rádió műsorszórás bölcsőhelyéről idelátszó védett ipari műemlékünket, a lakihegyi szivar alakú antennatornyot.

Mikor? Kiállításunk minden szerdán és szombaton 10:00 és 16:00 óra között látogatható.
Egyéb napok, melyeken zárva vagyunk: január 1., nagypéntektől húsvét vasárnapig, mindenszentek napja, december 24–31.

A nyitvatartástól eltérő időpontban való látogatáshoz, kérjük, hogy a +36 20 971 7827 telefonszámon érdeklődjön!

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »